Mer om bygdegården

Björksta bygdegård ligger mitt i Mälardalen mellan Västerås och Enköping. Det tar ungefär 15 minuter från vardera hållet. Man åker E18 och svänger av vid avfarten mot Orresta. Kör sedan ca. 4 km. Bygdegården ligger 100 m från Björksta kyrka. Det finns goda parkeringsmöjligheter med en gemensam parkering för kyrkan och bygdegården. Man kan köra ända fram till entrén där det finns en handikappramp.

Klicka på bilden för att se street wiev

Titta gärna in några minuter och se dig omkring!

Stora salen är på 135 m2. Det är möjligt att duka för max 100 personer. Genom närheten till kyrkan är lokalen mycket lämplig för bröllopsfester, dop och begravningar. Men den är också lämplig för andra fester, såsom födelsedagar, årsmöten, konserter, dans, teater, loppis och pubafton.

I Stora salen finns det också en scen för musik och teater. Det finns en projektor och en ljudanläggning som gör att lokalen även är lämplig för kurser och konferenser.

I Stora salen finns det en vacker fondvägg som skildrar livet i Björksta på 50-talet.

En kopia av den medeltida kyrkdörren finns vid sidan av scenen. Den är gjord av Västeråskonstnären Arthur Enock och har skänkts av familjen Lundh, Orresta. Originalet finns på Historiska Muséet i Stockholm.

Lilla salen har ett stort bord med plats för 10-15 personer. Det finns en öppen spis och en TV-apparat. Det finns även mobilt bredband ör uppkoppling mot Internet. Nätverk finns för att koppla dator och TV till projektorn. Lokalen är lämplig för mindre möten, studiecirklar m.m. I bygdegården finns det också ett kapprum. Det finns två toaletter, varav en är handikappanpassad.

I det nyligen renoverade köket finns det spis med varmluftsugn, kaffebryggare av storköksmodell, diskmaskin, kyl och frys. Det finns kaffeservis för 120 personer och matporslin för 100 kuvert. Glas och porslin ingår i hyran.

Sommartid finns det möjlighet att hyra tält och bord om man vill ha en bröllopsfest utomhus eller en vanlig trädgårdsfest.

Bli medlem i bygdegårdsföreningen

Bygdegårdens historia

Invigningen av bygdegården

Bygdegårdens 50-årsjubileum