Läs mer om Björksta bygdegård

Björksta bygdegård har sedan början av 60-talet fungerat som en mötesplats för bygdens invånare och är ett nav i bygdens förenings- och kulturliv. Läs mer om bygdegården. Läs också mer i sidopanelen om invigningen av bygdegården 1961 och 50-årsjubiléet 2011. Klicka här för att titta på lokalerna!

Bygdegårdsföreningens främsta uppgift är att tillhandahålla lokaler som övriga föreningar och enskilda kan använda för sina verksamheter. Det kan vara födelsedagar, bröllop, dop och minnesstunder. Men det finns också utrymme för kurser och konferenser där man kan använda den fina mediautrustning som finns i lokalen. Andra aktiviteter som anordnas är danskurser, ungdomsgård på måndagskvällar, ungdomsdisco, körövningar, lättgympa, föreningsmöten, studiecirklar m.m. Sommartid finns det också möjlighet att hyra tält och bord för en bröllopsfest eller för en vanlig trädgårdsfest. Möjligheterna är oändliga!

Bygdegårdsföreningen ordnar också egna aktiviteter under året. Föreningen är, tillsammans med övriga föreningar i Föreningsrådet, huvudansvarig för Björkstadagen. Men även enskilda personer, som annars inte är aktiva i andra sammanhang, engagerar sig i den. I slutet av oktober brukar föreningen vara värd för en loppislördag. Vid tjugondagknut dansas julen ut. I mitten av februari brukar det vara en Pubkväll med levande musik, god mat och dryck. Kolla på videos från pubkvällarna i sidopanelen.