Vigseln i kyrkan

Björksta medeltida kyrka från 1200-talet ligger på en liten höjd alldeles intill prästgården och mittemot den gamla Kyrkskolan som idag är bygdegård. Tillsammans bildar dessa byggnader en vacker liten kyrkby.

Läs mer om Björksta kyrka

Vigselsamtal
Innan bröllopet tar prästen kontakt med er för ett samtal där ni går igenom hur vigselgudstjänsten går till och gemensamt bestämmer hur den ska ramas in. Har ni särskilda önskemål, till exempel om musik, kan ni ta upp det i vigselsamtalet. Läs mer på Kyrkans webbplats

Bröllopsmusik
Sång och musik är en viktig del av vigseln, inte minst som en möjlighet att sätta en personlig prägel. Det finns ett rikt utbud av psalmer att välja mellan, och många har även med andra typer av musik i vigselgudstjänsten. I samband med vigselsamtalet kan ni komma överens med prästen och musikern om musikvalet.

Vigselgudstjänsten

En kyrklig vigsel kan se ut på många olika sätt, men för att den ska vara juridiskt giltig måste vissa grundmoment finnas med, till exempel att ni högt säger ja till varandra och avger era löften. Det ingår också bibeltexter och en välsignelse. De brudpar som vill, har stora möjligheter att sätta en personlig prägel på vigselakten.